لطفا صبرکنید...

ماموریت ما، خلق و ارتقاء هویت بصری برند است.

مشاهده

انتخاب شعار برند

شعار برند، یکی از اضلاع مهم مثلث هویت برند است. هویت برند، پکیج و بسته‌ای از خصوصیات، ویژگی‌ها، مزیت‌ها و ارزش‌های منحصربه‌فرد یک کسب‌وکار است که آن را از دیگران متمایز می‌کند.

در یک کلام، هویت برند کیستی یا چیستی کسب‌وکار را نشان می‌دهد و تگ‌لاین، چکیده‌ای از آن چیستی را.

ناگفته نماند که تغییر دائمی تگ‌لاین می‌تواند هرچه را که برای ساخت هویت و تصویر برندتان رشته کرده‌اید، پنبه کند و ارتباط و احساسی را که بین مخاطب و برند شما شکل گرفته بود، به‌مرور زمان کم‌رنگ کند.

پس اگر از ما می‌شنوید، شعارتان را مدام تغییر ندهید، حتی تغییرات جزئی!

مثلث هویت برند

اهمیت شعار برند چیست؟

اولین چیزی که مردم بعد از شنیدن نام و دیدن لوگوی برندتان می‌بینند، شعار برند شماست. از طرفی، اشاره کردیم چکیده‌ای از هویت کسب‌وکار شما را به‌شکل مختصر، جذاب و به‌یادماندنی معرفی می‌کند.

پس وقتی در برخورد اول نتوانید خودتان را درست معرفی کنید، خیلی زود هم فراموش می‌شوید.

بدون شعار مناسب، مخاطب در نگاه اول شناخت و اطلاعات دقیقی دربارهٔ ارزش‌ها، مزایای رقابتی‌تان، کاری که انجام می‌دهید و در کل کیستی شما به دست نمی‌آورد.

علاوه بر این، داشتن تگ‌لاین، به جایگاه‌یابی کسب‌وکار شما در بازار کمک می‌کند. یعنی وعده، تفاوت و مزایای شما را در مقایسه با رقبا برجسته می‌کند و یک تصویر تصویر ذهنی از ویژگی‌هایی که دوست دارید با آن شناخته شوید، برای مخاطب ایجاد می‌کند.

مثلاً به شعار بانک ملی دقت کنید: «هرجا سخن از اعتماد است، نام بانک ملی ایران می‌درخشد»

در مسائل مالی، امنیت و اعتماد حرف اول را می‌زند؛ بانک ملی هم با یک انتخاب هوشمندانه در شعار خود، جایگاه بانکی امین و مطمئن را در ذهن ما اشغال کرده است و همیشه به‌عنوان مورداعتماد‌ترین بانک از آن یاد می‌کنیم.

حالا فرض کنید به‌جای این تگ‌لاین، شعار بانک ملی «بانک هزارهٔ سوم» بود؛ فکر می‌کنید باز هم موقعیت و جایگاهی که الان به‌عنوان بانکی قابل‌اعتماد در بازار و ذهن ما تصرف کرده، داشت؟

بعید می‌دانیم!

پس با شعار برند به مخاطب می‌گویید که این ما هستیم، این چیزی است که می‌فروشیم و به این دلیل برند ما بهترین گزینه و انتخاب برای شما است.

پس می‌توان گفت به چند دلیل داشتن تگ‌لاین برای کسب‌وکار شما حیاتی است:

  • توجه مخاطبان را به برند شما جلب می‌کند

  • ارزش‌های اصلی و هویت برندتان را نشان می‌دهد

  • وقتی مخاطب شعار شما را می‌شنود، تصور روشنی دربارهٔ ویژگی‌ها و مزایای برند شما به دست می‌آورد

  • تگ‌لاین‌ها با بیان مزیت یا مزیت‌های رقابتی، شما را از رقبا متمایز و جایگاه و موقعیت برندتان را در بازار مشخص می‌کنند

این هم از اهمیت تگ‌لاین‌ها!

حالا، بسته به جایگاهی که می‌‌خواهید برند شما در بازار داشته باشد و به آن شناخته شود، حالت‌ها و انواع مختلفی از تگ‌لاین‌ها وجود دارد که در بخش بعدی به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

انواع شعار برند

۱. شعارهای دستوری یا امری (Imperative Taglines)

شعار دستوریاین شعارها در زبان انگلیسی معمولا با یک فعل شروع شده و با حالت دستوری با مشتریان صحبت می کنند. شعارهای برندی که امری هستند، مشتریان را تشویق می‌کنند کاری خاص را انجام دهند که مرتبط با اهداف، چشم‌انداز، ماموریت و یا شخصیت برند است. این شعارها بیشتر توسط برندهایی استفاده می‌شوند که می‌خواهند هیجان انگیز، جسور و تاثیرگذار به نظر برسند.

مانند شعار یوتیوب که می‌گوید “خودت را پخش کن!” (Broadcast Yourself) یا شعار کوکاکولا که اشاره به باز کردن قوطی نوشابه دارد و می‌گوید “شادی را باز کن!” (Open Happiness) یا حتی شعار برند Hint که می‌گوید “کاری که عاشقش هستی را انجام بده!” (Do What You Love)

۲. شعارهای توصیفی (Descriptive Taglines)

شعار توصیفیهمانطور که از نام این شعارها پیداست، شعار برند توصیفی باید پیشنهاداتی که برند ارائه می‌دهد، وعده های برند و یا چشم‌انداز آن را با کلمات ساده و به یاد ماندنی برای مشتری‌ها توصیف کند. به طور مثال، شعار فروشگاه‌های تخفیف دار زنجیره‌ای والمارت (Walmart)، این است که “پول جمع کن، بهتر زندگی کن!” (Save Money.Live Better). یا شعار برند بانک آنلاین Ally می‌گوید “بهترین مسیر برای رفتن به بانک، همین جایی است که تو هستی” (The Better Way To Bank – from Her Where You are).

 

نکته مهم: امیدواریم درک کنید که هر شعار برند، در همان زبانی که نوشته می‌شود، جذابیت و اثرگذاری دارد و ممکن است در زبان‌های دیگر حتی مضحک به نظر برسد.

۳. شعارهای محرک (Provocative Taglines)

شعار متحرکاین شعارها تفکر برانگیز و محرک هستند. آن‌ها ساخته شده‌اند تا احساسات مشتریان را تحریک کرده و وادارشان کنند تا هرجا این شعارها به چشمش خورد، همان‌جا ذهنشان روی شعار برند گیر کرده و درباره آن فکر کنند! در حقیقت هدف این قبیل شعارها، ایجاد پل فکر بین یک نام تجاری و یک نتیجه دلخواه است.

مانند شعار برند آدیداس که می‌گوید “غیر ممکن وجود ندارد!” یا شعار برند پوشاک ورزشی آندر آرمور که “من انجام خواهم داد!” است.

۴. شعارهایی با صفات عالی (Superlative Taglines)

شعار عالیاین شعارها با صفات عالی ساخته می‌شوند. مانند “بهترین”، “بزرگ‌ترین” یا “بالاترین”. این‌ها کسب و کارهایی هستند که دوست دارند تا مخاطبان ارتباطی بین محصولات آن‌ها و بهترین بودن در بین رقبا احساس کنند. مانند شعار برند BMW که می‌گوید “آخرین ماشین برای رانندگی!” و مطمئن است شما بعد از خرید آن، آن‌قدر راضی خواهید بود که از برند دیگری ماشین نخرید!

۵. شعارهای خاص (Specific Taglines)

شعار خاصاین برندها از کلمات هوشمندانه برای ساخت شعار برند خود استفاده می‌کنند تا بتوانند به وسیله آن، چیزی را به مخاطب فهمانده و آن را در ذهنش ماندگار کنند. مثلا بر ویژگی خاصی از کالا یا خدماتشان تمرکز کرده و تلاش می‌کنند آن مزیت را در ذهن مشتریان به برند خودشان مربوط کنند. مانند برند دستمال کاغذی Bounty که قدرت جذب بالا دستمال‌هایش را در شعار برند آورده است. (The Quicker Picker Upper)

۶. شعارهای استفهامی (Interrogative Taglines)

شعار استفهامیاین برندها برای ساخت شعار برند، از سوالاتی استفاده می‌کنند تا شما را به انجام یک عمل، یا فکر کردن به چیزی خاص، یا حتی انتقال هر پیام دیگر سوق دهند. مانند شرکت پردازش شیر کالیفرنیا که می‌گوید “شیر گرفتی؟!”

۷. شعارهای رویا محور (Visionary Taglines)

شعار رویا محورشعارهایی که چشم انداز برند را به مخاطب منتقل می‌کنند را شعار برندهای رویا محور می‌گویند. مانند “تخیل در کار” (Imagination at work) که شعار برند GE، یک کسب و کار بزرگ در حوزه ساخت و فناوری است.  یا شعار شرکت Avis که می‌گوید “ما بیشتر تلاش می‌کنیم”.